• nieuws
  • 10 oktober 2023

In een belangrijke stap naar het bevorderen van duurzame mobiliteit heeft CubeCharging 150 gloednieuwe laadpalen geïnstalleerd in de parkeergarage Zwijsen in Tilburg. Deze ontwikkeling is een mijlpaal in de inspanningen van het bedrijf om elektrisch rijden toegankelijker te maken voor de elektrische rijders.

 

CubeCharging is de toonaangevende producent en leverancier van laadoplossingen voor elektrische voertuigen van Nederlandse bodem. CubeCharging ontwikkelt, maakt èn beheert laadsystemen voor thuis en op de zaak. Van één enkele Cube voor de deur tot laadpleinen met honderden slimme laadpunten; de slimme technologie maakt het mogelijk.

Deze grootschalige installatie van laadinfrastructuur zal elektrische voertuigeigenaren in Tilburg voorzien van gemakkelijke toegang tot betrouwbare laadmogelijkheden, waardoor de overstap naar elektrisch rijden nog aantrekkelijker wordt. Parkeergarage Zwijsen, gelegen in het hart van Tilburg, is een strategische locatie die veel automobilisten dagelijks gebruiken.

Parkeergarage Zwijsen is ontworpen als een energieneutraal gebouw, met zonnepanelen op het dak die bijdragen aan de eigen energieopwekking. Bovendien is het dak begroeid met planten, wat niet alleen de esthetiek ten goede komt, maar ook helpt bij het bevorderen van de biodiversiteit en het reguleren van de temperatuur in het gebouw. Dit ecologische hoogstandje heeft zelfs erkenning gekregen vanwege zijn duurzame inspanningen, met een nominatie voor een Benelux Trofee.

De 150 laadoplossingen van CubeCharging in Parkeergarage Spoorzone Zwijsen gaan verder dan alleen maar elektrische voertuigen van stroom voorzien. Ze maken gebruik van slimme technologieën voor load balancing. Dit houdt in dat het elektriciteitsverbruik efficiënt wordt verdeeld over de laadstations, zodat er geen overbelasting van het stroomnetwerk optreedt. Dit is van vitaal belang voor een duurzaam stadsontwerp, omdat het de betrouwbaarheid van de energievoorziening waarborgt en de kosten voor het upgraden van het elektriciteitsnet beperkt. Het is een oplossing die naadloos aansluit bij de groene visie van de stad Tilburg.

De CEO van Cube Charging, Eric Kraan, benadrukte het belang van deze stap: “Wij zijn trots om onze bijdrage te leveren aan de overgang naar schone energie in Tilburg. Elektrische mobiliteit is de toekomst, en met deze installatie willen we elektrische voertuigeigenaren de zekerheid bieden dat ze hun auto gemakkelijk kunnen opladen.”