1. Inleiding

Hartelijk dank dat je gekozen hebt voor de Cube. Deze gebruikershandleiding beschrijft het gebruik van de Cube en is bedoeld voor de gebruiker.

De Cube is ontworpen om elektrische voertuigen veilig te laden tot maximaal 22kW. Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn neem dan gerust contact met ons op.

Het is, zonder specifieke kennis, gevaarlijk om werkzaamheden aan de Cube uit te voeren en daarmee niet toegestaan. Voor storingen en service neem je contact op met jouw leverancier.

Lees deze gebruikershandleiding aandachtig door voordat je het laadsysteem gaat gebruiken. Techniek is altijd aan ontwikkeling onderhevig. Technische producten kunnen verbeterd, gemodificeerd of gewijzigd worden. Het is daarom belangrijk om te kijken naar het versienummer, zodat de instructies en veiligheidsvoorschriften voor de Cube altijd up-to-date zijn.

© Copyright
Niets uit deze pagina mag worden gekopieerd, vermenigvuldigd of worden opgeslagen, zonder schriftelijke toestemming van CubeCharging B.V.

V2.7

2. Algemeen

2.1 Garantie

Op alle CubeCharging laadvoorzieningen is een garantietermijn van twee jaar van toepassing. Voor de levering van de Cube laadsystemen gelden de Algemene voorwaarden van CubeCharging B.V. en voor de installatie van de Cube Smart geldt dat deze in bedrijf gesteld moet worden door een installatiebedrijf.

CubeCharging B.V. kan niet aansprakelijk worden gesteld voor letsel en/of schade indien het laadsysteem door derden wordt gewijzigd, beschadigd, omgebouwd, gemodificeerd of niet wordt gebruikt volgens de in deze gebruikershandleiding gestelde instructies en voorwaarden.

3. Systeemomschrijving

3.1 Veiligheidsvoorziening en -voorschriften

Voor werkzaamheden in de meterkast moet de installateur een vak-erkenning hebben. Zolang de Cube gebruikt wordt volgens deze handleiding is het gebruik volkomen veilig en behoeft de gebruiker geen training of instructie te volgen.

3.2 Configuraties

CubeCharging heeft een aantal producten. Onderstaande Cubes kunnen worden uitgevoerd als stopcontact type 2 of met een vaste laadkabel.

Cube BASIC
Met de Cube Basic kan je laden tot 6,3 kWh, werkt met alle elektrische auto’s en is afgestemd op lokale laadcapaciteit.

Cube BASIC+
Met de Cube Basic+ kan je laden tot 11 kWh, werkt met alle elektrische auto’s en heeft load balancing. Load balancing zorgt ervoor dat jouw Cube altijd optimaal gebruik maakt van beschikbare energie.

Cube SMART
Met de Cube Smart kun je laden tot 22 kWh, werkt met alle elektrische auto’s. De Smart heeft ook dynamisch laden en load balancing. Deze Cube kan communiceren via internet met zowel een LAN-verbinding als met een GSM-data verbinding. Laadkosten kunnen worden verrekend.

Cube laadzuil
Een aluminium zuil, uitgevoerd met 2 tot 3 SMART laad-sockets en eventueel een betaalautomaat.

visual-handleiding-thuis-en-zuil

3.3 Accessoires

Versies van de Cube
Cube RVS designpaal enkel Dit is een roestvrijstelen bruizenframe, waarop een Cube gemonteerd kan worden met een losse of vaste kabel.
Cube RVS designpaal dubbel Dit is een roestvrijstelen bruizenframe, waarop een Cube gemonteerd kan worden met een losse of vaste kabel.
RVS Kabelhouder Bij toepassing van een Cube met vaste kabel kan er een kabelhouder, al dan niet met stekkerklem, worden geplaatst.
Houten zuil Op een houten zuil kan één Cube gemonteerd kan worden.
Cube in kleur naar keuze Standaard wordt de kap in de kleur lichtblauw geleverd. Het is ook mogelijk om de kap in alle RAL kleuren te krijgen.

4. Bediening en werking van de Cube

Elke Cube wordt gebruiksklaar opgeleverd en er wordt uitgelegd hoe er geladen kan worden.

Het systeem werkt als volgt:

Een groen knipperende led
Een groene knipperende LED. De Cube is in rust.
Twee witte LEDs
Sluit de laadkabel aan. Eén witte pulserende LED betekent dat kabel is aangesloten op de Cube. Twee witte pulserende LED’s betekent dat de kabel is aangesloten op de auto. NB: dit gaat ervan uit dat eerst de kabel wordt aangesloten, en dan de pas wordt aangeboden.
Cube is in ruststand
Als de laadpas wordt aangeboden volgt er een groen looplicht. Blijft de Cube groen looplicht geven, kan het zijn dat de auto in de wachtstand staat. Of het voertuig heeft zijn ingestelde accu niveau behaald. Als de stekker niet vergrendeld is, blijft de Cube ook groen oplopend.
Cube is aan het laden
Als de auto wil gaan laden zal het groene looplicht (via een rood licht) overgaan in een blauw looplicht. Vijf groene LED’s geven looplicht van links naar rechts, daarna alle LED’s op rood, daarna blauw oplopende LED’s van links naar rechts. De Cube is nu aan het laden.
Te weinig vermogen vanuit het huis
Als er een blauwe LED snel oploopt van links naar rechts, is er te weinig vermogen is vanuit het huis.

Er kunnen zich meerdere LED combinaties voordoen om onderbrekingen of storingen te communiceren. Zie hoofdstuk 6 voor uitleg.

5. Onderhoud van het laadsysteem

Voor laadsystemen bestaande uit een enkele Cube is een onderhoudscontract niet noodzakelijk. Voor grotere systemen bestaande uit 2 of meer Smart Cubes is een gecombineerd data & onderhoudscontract noodzakelijk.

De Cube is spat-waterdicht, dat wil zeggen dat regen en wind geen invloed hebben op het systeem. Voor normaal gebruik kan de behuizing met een droge of vochtige doek gereinigd worden. Het is niet nodig de behuizing open te maken. In de meterkast is een aardlekschakelaar of een aardlekautomaat opgenomen. Deze moet tenminste een keer per jaar worden getest met de testknop en dient elke 10 jaar door een installateur getest te worden middels een meting. Dit geldt overigens voor elke aardlekschakelaar.

6. Storingen

6.1 Storingen Cube

LEDS cube-07
Vijf rode LED’s. De Cube is in storing.
LEDS cube-08
Links een rode LED, rechts vier groene LED’s, kort 5 rode LED’s en daarna 1 groene LED in het midden. De laadpas wordt niet geaccepteerd.
LEDS cube-09
LED’s staan in verschillende kleuren.. De Cube heeft een software update of er is een communicatiestoring.

6.2 Storing – wat kun je zelf doen?

Storing op de Cube

Indien er zich een storing voordoet op de Cube raden wij in eerste instantie altijd een harde reset aan.
Dit voer je uit door de volgende stappen te volgen:
1. Zet de schakelaar van de Cube in de meterkast uit. De juiste schakelaar kun je vinden door middel van de sticker die de installateur in de meterkast heeft geplakt.
2. Wacht 5 minuten.
3. Zet de schakelaar van de Cube in de meterkast weer aan.
In de meeste gevallen is de storing nu verholpen en kun je weer gaan laden. Indien dit niet zo is, raden wij je aan om contact op te nemen met onze service afdeling. Of kijk op www.cubecharging.com/veel-gestelde-vragen-de-cube-zelf

Je kabel zit vast in de Cube

Indien je kabel vastzit in de Cube raden wij je aan de volgende stappen te proberen:
1. Druk de kabel stevig vast in de Cube.
2. Bied je laadpas opnieuw aan.
3. Wacht een paar seconden.
4. Stop de laadsessies door je laadpas opnieuw aan te bieden.
5. Probeer de kabel uit de Cube te trekken.

6.3 Storing melding maken

Je kunt je storing melden door ons te bellen, appen of mailen.
Telefoon storing: +31 85 00 44 4 00                                                                                                                    E-Mail storingen: service@cubecharging.com

7. Technische aansluitspecificaties

• Aansluitwaarde 1 x 16 Amp -> 3 x 32 Amp
• Aansluiting 5 x 6mm2
• Input/Output voltage 230/400V 50Hz AC
• Waterdichtheid. IP54. Bij aansluiting op een vlakke achtergrond.
• Aardlek 30mA AC/6mA DC
• Contact/Kabel Type 2
• Communicatie Internet UTP, GSM, Wi-Fi, Blt,
• Afmeting 15,5 x 15,5 x 11,5
• OCPI 1.6

8. Contactgegevens producent en installateur

Contact

Producent
CubeCharging B.V.
High Tech Campus 25
5656 AE Eindhoven

Veel gestelde vragen
Telefoon algemeen: +31 85 00 444 00
E-Mail algemeen:  info@cubecharging.com
E-Mail storingen:  service@cubecharging.com
Whatsapp: +31 88 0 11 0 295

Voor veel gestelde vragen
kijk op www.cubecharging.com/hoe-werkt-het/

8.2 Symbolen en terminologie in deze gebruikershandleiding

Losse laadkabel De laadkabel, die bij de auto is geleverd. De ene kant van de kabel wordt in de Cube gestoken en de andere kant wordt in de auto gestoken
Socket Speciaal stopcontact voor autoladers.
1 of 3 fase De woning is door de netbeheerder aangesloten op het landelijke elektriciteitsnetwerk met een elektriciteitsaansluiting. Dat kan een één of drie fase aansluiting zijn. Je kunt bij de netbeheerder opvragen welk type aansluiting je hebt. De meeste woningen worden tegenwoordig uitgevoerd met een drie fase aansluiting.
Installatieautomaat Een component dat door de installateur in of bij de groepenkast wordt ingebouwd. Dit component beveiligt de kabel naar de Cube en de Cube zelf tegen overbelasting en kortsluiting.
Aardlekschakelaar Dit is een component dat door de installateur in of bij de groepenkast wordt ingebouwd. Dit component beschermt mens en dier voor eventueel optredende fouten in de installatie.
Aardlekautomaat Om ruimte te besparen worden de installatieautomaat en de aardlekschakelaar gecombineerd in één component
Groepen/meterkast Bouwkundige ruimte in de woning waar de nutsvoorzieningen de woning binnenkomen, waar de bemetering plaatsvindt en waar de groepenkast zich bevindt.
kWh-meter Kilowattuur-meter. Dit is de meter waarmee het verbruik van elektriciteit wordt afgerekend.
Meetbox Component dat door de installateur in of bij de groepenkast wordt ingebouwd. Enerzijds wordt deze box met een UTP aangesloten op de Cube. Anderzijds wordt hij aangesloten op de slimme meter of met meetspoelen op de voeding.
Slimme meter Geavanceerde kWh-meter. Hiermee wordt onder andere ook terug geleverde stroom gemeten. Je hebt geen aparte meter nodig voor dag- en nacht tarief. Met de slimme meter kan het momentane verbruik gemeten worden.
Load balancing Om te voorkomen dat de installatie overbelast raakt wordt het gebruik van de woning gemeten. Dit wordt vergeleken met de aansluitwaarde van de woning. Als er dan een overbelasting dreigt te gaan plaatsvinden, wordt de stroom naar de auto (tijdelijk) verlaagd, zodat er nooit meer stroom gaat lopen dan de maximale belastbaarheid van de aansluiting van de woning.
Laadpas Pas in creditkaart, druppel of tagformaat, welke wordt uit gegeven door een laadpasuitgever. Als de pas geregistreerd is, kan men met deze pas op alle laders met een verrekenings- platform laden.
Verrekening Automatisch betaal- en crediteringssysteem van de laadmomenten.
LED interface De Cube heeft een LED indicatie bestaande uit 5 LED’s met verschillende kleuren. De verschillende combinaties geven informatie over het laadproces en de status van de Cube.
Laadsnelheid Dat is de tijd om de accu op te laden. Deze snelheid is afhankelijk van de aansluiting (één of drie fase), de accucapaciteit en het aansluitvermogen. Op www.EVdatabase.nl kan men deze data raadplegen.
Watt of kWatt Eenheid van vermogen en is het product van stroom en spanning.
kWh Eenheid van energie in kilowattuur en is het product van vermogen en tijd. De uiteindelijke afrekening geschiedt altijd op basis van kWh.