• nieuws
  • 29 maart 2024

V.l.n.r. Heimen Visser CityCharge en Gerard van der Sande CubeCharging.

Deze innovatieve laadstraat kan tot wel 10 elektrische voertuigen tegelijkertijd opladen via de geïntegreerde laadpunten in de bestaande lantarenpalen.

Dit baanbrekende initiatief is het resultaat van nauwe samenwerking tussen de gemeente Oosterhout en CityCharge.eu, die gezamenlijk hebben gewerkt aan het verwezenlijken van deze visie. De laadtechnologie die in de lantarenpalen is geïntegreerd, wordt ontwikkeld en geproduceerd door CubeCharging, gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven. Dit illustreert de kracht van samenwerking tussen bedrijven en gemeenten om duurzame oplossingen te realiseren.

Het is een project dat niet alleen symbool staat voor duurzame vooruitgang, maar ook praktische voordelen biedt. Door elektrische voertuigen op te laden via de infrastructuur van bestaande lantarenpalen, wordt niet alleen CO2-uitstoot verminderd, maar wordt ook het straatbeeld verfraaid en wordt er een versnelling gegeven aan de uitrol van laadpunten in de stad.

Met deze ‘EV laadstraat’ zet Oosterhout een belangrijke stap richting een groenere en schonere toekomst. Het project onderstreept de vastberadenheid van de gemeente en lokale bedrijven om duurzame mobiliteit te bevorderen en een positieve impact te hebben op het milieu. We zijn trots op dit initiatief en kijken uit naar verdere innovaties op het gebied van elektrisch laden in de toekomst.