Als zakelijke gebruiker wordt de laadpas gekoppeld aan jouw leasemaatschappij, werkgever of eigen onderneming. Geladen kWh’s worden automatisch geregistreerd en door CubeCharging aan het eind van de maand in rekening gebracht aan de juiste partij. Het bedrag wordt vervolgens binnen twee weken uitgekeerd.

Als je als bedrijf Cube laadpunten hebt, waar gasten gebruik van maken, worden deze laadsessies doorgestuurd naar de juiste pashouder. Cube verzorgt de creditnota die je maandelijks ontvangt als eigenaar van de laadpunten.

In 2023 geldt een prijsplafond voor stroom. Tot een verbruik van 2.900 kWh elektriciteit is je stroomtarief maximaal €0,40/kWh inclusief belastingen. Dit verbruik is gebaseerd op een gemiddeld huishouden en is exclusief een elektrische auto.

Volgens de Belastingdienst mag je maximaal de werkelijke kostprijs opvoeren en verrekend krijgen. Indien je verrekenvergoeding hoger is dan je kostprijs, dan telt de Belastingdienst dat als inkomen en dien je inkomstenbelasting over het verschil te betalen.

Ook willen we je erop wijzen dat je verrekentarief moet passen binnen de afspraken met je leasemaatschappij en/of werkgever.

Het is dus belangrijk dat je het juiste tarief aan ons doorgeeft. Je bent zelf verantwoordelijk voor je verrekentarief. Wij verwerken het opgegeven tarief in onze systemen. Wij kunnen je verrekentarief niet controleren. Het kan zijn dat de Belastingdienst een controle uitvoert op de verrekening.

Je kunt de kostprijs per kWh berekenen door je totale verwachte stroomkosten bij je energie­leverancier te delen door je totale verwachte stroomverbruik (in kWh) in dezelfde periode. Deze kosten vind je in je nieuwe of gewijzigde energiecontract of in je onlineomgeving bij je energieleverancier.

Als je een variabel energiecontract hebt wijzigt je tarief misschien elke maand of elke paar maanden. Vaak wordt dan alleen je leveringstarief (A) gewijzigd. Je wijzigt dan het verrekentarief alleen met het verschil tussen het oude en nieuwe leveringstarief.

Je kunt het verrekentarief ook instellen op je normale leveringstarief (per kWh). Je neemt dan een aantal kosten niet mee waardoor je verrekentarief lager uitvalt: de vaste maandelijkse leveringskosten in (A), de netbeheerkosten (B) en de Belastingen (C). Je laat echter ook het verschil tussen je normaal- en daltarief buiten beschouwing wat het verschil tussen je verrekentarief en de werkelijke kostprijs weer kleiner maakt. Hoe groot het daadwerkelijke verschil is tussen je verrekentarief en je werkelijke kostprijs is per situatie verschillend. We wijzen je er nogmaals op dat je zelf verantwoordelijk bent voor je verrekentarief.

In de Cube Klantenportal kun je als dat nodig is je verrekentarief wijzigen. Let op! Je nieuwe tarief wordt pas actief vanaf de eerste dag van de volgende maand. Wij verwerken geen tariefswijzigingen met terugwerkende kracht.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met ons CubeCharging serviceteam.

Contact