• in de pers
  • 11 januari 2023

Mensen die overstappen naar elektrisch rijden, worden weleens overweldigd door alle nieuwe techniek. CubeCharging wil die overstap zo gemakkelijk mogelijk maken met een modulaire laadoplossing die bedacht, ontwikkeld en gefabriceerd is op de High Tech Campus in Eindhoven. Voor autodealers is de kleurrijke Cube een welkome aanvulling, omdat CubeCharging naast een verdienmodel ook de dealers ondersteund met alle vragen die bij elektrische rijders leven, dit maakt het leven van de klant en verkoper een stuk aangenamer.

De Cube laadoplossing is ontstaan toen bedrijfsoprichter John Veeren als een van de eerste Nederlanders een Tesla Model S kocht, een auto die toen alleen nog via de grijze import leverbaar was. Vervolgens vroeg hij zich af hoe hij die het beste kon laden. Daarna zag de Cube het levenslicht. Onze klanten kunnen ons fysiek bij de dealer aantre en of online via onze webshop. “Wij geloven dat online fysiek ondersteund moet worden, zeker met een complex product als een laadoplossing”, aldus Eric Kraan, directeur bij het bedrijf. “Onze lader is slim, compact en leverbaar in alle kleuren.” De Cube kan thuis laden tot een snelheid van 22 kW, wat in de praktijk ruim voldoende is. “Laden doe je als je parkeert, mensen brengen nu eenmaal een uur of acht door op hun werk en ’s nachts in bed”, stelt Kraan. “In die tijd kan onze laadoplossing je auto opladen, sneller laden hoeft dus niet. Ook werkt hij eenvoudig en is hij gemakkelijk uit te breiden, zonder graafwerk. De Cube is modulair gebouwd, waardoor deze eenvoudig uit te breiden is, hierdoor kunnen wij hele laadpleinen samenstellen, hoewel dit laatste vooral voor de zakelijke markt geldt.” Bij de verkoop van een elektrische auto is de lader een noodzakelijk onderdeel van het verkoopproces, wij vereenvoudigen dit, door alles voor de dealer uit handen te nemen, van de levering, de installatie en het verrekenen van de kosten van het thuisladen. Anders dan bij veel collega-bedrijven is daar bij ons slechts 1 aanspreekpunt voor. “Wij regelen verder alles, van de levering en de installatie tot het beschikbaar stellen van een laadpas en het verrekenen van de kosten van thuisladen voor zakelijke rijders.” 

Volgens Kraan heeft CubeCharging een slimme lader ontwikkeld. “Als je de wasmachine bijvoorbeeld aanzet terwijl je aan het laden bent, slaan de stoppen er niet uit dankzij de laadmanagementfunctie”, vertelt hij. “En als je meerdere Cubes hebt, wordt de stroom er netjes over verdeeld. Overigens stoppen wij niet bij de auto en de lader, we zien het als de start voor het verder optimaliseren van het energieverbruik, bijvoorbeeld met behulp van zonnepanelen.” Het zogeheten dynamische laden is prettig voor de portemonnee, want daarmee wordt geladen op het moment dat de stroom het voordeligst is. “Je hoeft niet bij de lader te gaan staan tot het juiste tijdstip, alles wordt automatisch geregeld”, aldus Kraan. “Vanaf volgend jaar bieden we ook de mogelijkheid om bi-directioneel te laden, oftewel stroom terug te leveren aan het net daar waar het kan.”

Voor zakelijk gebruik, heeft CubeCharging mobiele laders voor in de werkplaats of op locaties waar geen laadvoorziening is, leggen wij laadpleinen aan tot wel 150 units, en hebben wij laadzuilen waar tot 3 aansluitpunten in kunnen zitten. Hiermee geven wij bedrijven de vrijheid om het mogelijk te maken voor hun klanten om op te laden. Waarbij zij zelf de keuze hebben om hier wel of niet een verdienmodel aanvast te koppelen. Onze laadoplossing berekent alles desgewenst netjes door.”

CUBECHARGING – AUTOMOTIVE MAGAZINE OLIEBOLLEN 2022